Μελιτζάνες ψητές με ντοματίνια και τυρί

Υλικά

μελιτζάνες – 1 τεμ.
αλάτι
ελαιόλαδο – 2 – 3 κ.σ. έξτρα παρθένο
σκόρδο – 1 μεγάλη σκελίδα
μαϊντανός – 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο
ρίγανη – μια πρέζα, στεγνή
ντοματίνια – 1 χούφτα
τυρί κιτρινο – 80
βασιλικός – 1 χούφτα φρέσκο

Εκτέλεση

Η μελιτζάνα πλένεται και, χωρίς να την ξεφλουδίσουμε, κόβεται στη μέση κατά μήκος. Με ένα κοφτερό μαχαίρι γίνονται σχισμές στον πυρήνα προσέχοντας να μην τρυπήσει
την φλούδα της.

Οι σχισμές πασπαλίζονται με αλάτι και η μελιτζάνα αφήνεται για 15 λεπτά σε τρυπητό να στραγγίξει.
Με ελαφριά πίεση, στύβεται να φυγει το ζουμί και τοποθετείται σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος αλειμμένο με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο γυρίζοντας κατά το ψήσιμο.
Οι μισές ψητές μελιτζάνες πασπαλίζονται με ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό, ντοματίνια κομμένα σε κύκλους ή τέταρτα, αποξηραμένη ρίγανη και τυρί σε φέτες.
Οι μελιτζάνες περιχύνονται με λίγο ελαιόλαδο και ψήνονται στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαυρίσουν ορεκτικό.
Πασπαλίζουμε τις ζεστές μελιτζάνες με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤραγανές και ζουμερές φτερούγες κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.
Επόμενο άρθροΓρήγορη Κασσερόπιτα χωρίς φύλλο