Μελιτζανοκεφτέδες χωρίς κρέας

Συνταγή Μελιτζανοκεφτέδες χωρίς κρέας τόσο απλή και νόστιμη που όλοι την ερωτεύτηκαν!

Υλικά

1 μελιτζάνα 300 γρ.
ελαιόλαδο
1 μέτριο αυγό
2-3 κ.σ φρέσκο μαϊντανό
80 γρ.φρυγανιά
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Σάλτσα
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ.χυμό ντομάτας
50 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
70 γρ.μοτσαρέλα
50 γρ.τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το εξωτερικό φλούδι της μελιτζάνας και την κόβουμε κυβάκια.Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί και την αφαιρούμε απ το τηγάνι.Την τοποθετούμε σ ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε 2-3 κ.σ φρέσκο μαιντανό,την παρμεζάνα,την φρυγανιά,το αυγό,αλάτι πιπέρι και πάπρικα.Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.Τα τηγανίζουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά.Τα βγάζουμε απ το τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό,αλάτι πιπέρι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.
Βάζουμε λίγη απ τη σάλτσα στον πάτο ενός μικρού πυρέξ και τοποθετούμε τα μπαλάκια μελιτζάνας.
Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με την τριμένη μοτσαρέλλα και παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελιτζάνες με πένες

Μελιτζάνες με πένες

Συστατικά:

450 γρ λουκάνικο
½ φλιτζάνι κιμά κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
800 gr ντομάτα τριμμένη
2 (170 gr) κονσέρβες τοματοπολτός
2 κονσέρβες σάλτσα ντομάτας σε κονσέρβες
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές ζάχαρης
1 ½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 Μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 μπολ τριμμενη φρυγανιά
λαδι σε ένα μπολ
450 gr τυρί ρικότα
3 αυγά
1 κιλό τυρί μοτσαρέλα, σε κύβους
¾ φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
Ένα κουτί πενες, μαγειρεμένο.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Ανακατέψτε τις τριμμένες ντομάτες, τον τοματοπολτό, τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Ραντίστε με ζάχαρη, βασιλικό, καρύκευμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό. Σιγοβράστε, καλυμμένο, για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Τηγανίζουμε το κρέας λουκάνικου σε τηγάνι με ένα παφλασμό ελαιόλαδου μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες.
Ξεφλουδίστε μελιτζάνες. Κόψτε τη μελιτζάνα σε λεπτές έως μεσαίες φέτες κατά μήκος. Γεμίστε 2 μπολ.
Ένα μπολ με το γάλα και 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά. Το άλλο μπολ με καλή ποσότητα φρυγανιά. Βυθίστε κάθε φέτα στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια καλύψτε και τις δύο πλευρές με ψίχουλα. Τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και γυρίστε και καστανίστε την άλλη πλευρά. Στραγγίστε με χαρτοπετσέτες και συνεχίστε μέχρι να γίνουν όλες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπισει απο πάνω κάθε κομματιού με μια πετσέτα για να αφαιρέσετε το λάδι μετά το τηγάνισμα.
Σε ένα μπολ ανάμιξης, συνδυάστε το τυρί ρικότα με ένα αυγό, τον υπόλοιπο μαϊντανό, ένα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μείγμα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για να συναρμολογηθεί, απλώστε 1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα στο κάτω μέρος από τσερκι. Τακτοποιήστε ένα μόνο στρώμα μελιτζάνας πάνω από τη σάλτσα.

Απλώστε με περίπου 4 κουταλιές της σούπας μείγμα τυρί ρικότα.
Ρίξτε με το κουτάλι λίγο σάλτσα πάνω από το τυρί. Προσθέστε μια ωραία μεγάλη χούφτα πενες. Ραντίστε με τυρί μοτσαρέλα στην κορυφή. Πασπαλίζουμε μια καλή χούφτα λουκάνικο. Προσθέστε λίγο περισσότερη σάλτσα.


Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Επαναλάβετε τα στρώματα, τελειώνοντας με το πάνω στρώμα, το οποίο πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα, το λουκάνικο και το τυρί παρμεζάνα. Προσθέστε τον υπόλοιπο μαϊντανό στην κορυφή.


Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για επιπλέον 30 λεπτά. Αφήστε για 10 λεπτά στο τσερκι πριν απελευθερώσετε το μάνδαλο από το τσέρκι.

Καλή Επιτυχία

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με φυστίκια χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΚέικ δίχρωμο….Απίστευτα νόστιμο, εύκολο και όμορφο κέικ. .