Συστατικά
  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

1 Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά και να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά
2 Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα
3 Τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου (προσοχή να μην ξεραθούν). Ταυτόχρονα ψήνουμε και τις πιπεριές Φλωρίνης
4 Τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί με το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
5 Για να τη σερβίρουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμύδια και χοντροκομμένα καρύδια
Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός απορροφητήρα: Έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τα λίπη από τα φίλτρα
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια στο φούρνο με ντομάτα