Μελιτζανοσαλάτα Πολίτικη

Υλικά :

1-2 μελιτζάνες
2-3 κόκκινες πιπεριές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή για γεύση
χυμός λεμονιού για γεύση (προαιρετικά)

Παρασκευή:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Θρυμματίζουμε καλά τις σκελίδες σκόρδου, για παράδειγμα με μια πρέσα σκόρδου.
Ψήνουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μαύρισμα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή μεμβράνη για να μαλακώσουν. Αφήστε για περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τη φλούδα
από τις μελιτζάνες. Κόβουμε σε κύβους.

Με ένα μπλέντερ πολτοποιούμε πολύ καλά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι το μείγμα να γίνει σχετικά λείο.
Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει ακόμα πιο ομοιογενές.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε άλλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με ψωμί ή ψητό κρέας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΔείτε πως γίνετε το τέλειο κουρκούτι ψαριών
Επόμενο άρθροΡολάκια σφολιάτας – μόνο με 3 υλικά