Συστατικά
600gr – 1Kgr μαγειρεμένα παντζάρια κομμένα σε λωρίδες μικρές
Σάλτσα
2 1/2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια σούπας ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κγ αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Γαρνιτούρα
Τυρί ροκφορ τριμμένο
καρύδια ψιλοκομμένο

Οδηγίες
Πλένετε και κόβετε τα παντζάρια.
Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα πατζάρια, και καλύψτε με νερό. Μαγειρέψτε τα  σε μέτρια φωτιά μέχρι ένα πιρούνι να μπορεί να φτάσει στο κέντρο του, αλλά εξακολουθεί το παντζάρι να είναι σφιχτό  και όχι λιωμένο.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νερό στη κατσαρόλα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.
Αφήστε τα παντζάρια να κρύωσουν και καθαρίστε τα εξωτερικά καλά. Κόψτε τα σε ράβδους

Σάλτσα
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε όλα τα συστατικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα συστατικά για να τα ενσωματώσετε. Προσθέστε το ελαιόλαδο σε  σταθερή ροή στο μπολ ενώ χτυπάτε.


Τοποθετήστε τις ράβδους των παντζαριών σε ένα μεγάλο μπολ, και ρίξτε την σάλτσα από πάνω και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε σε ένα πιάτο γαρνιρισμένο μαζί χόρτα(σπανάκι) εάν επιθυμείτε. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και καρύδια.

Καλή Απόλαυση

Credit to

Προηγούμενο άρθροΖουμερή λαχταριστη σοκολατόπιτα με ένα ελαφρύ σιρόπι και γλάσο σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι !!!