Ζύμη για όλα

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για ψωμί
30 γρ μέλι
20 γρ Αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο ή λάδι
50 g φρέσκια μαγιά μπύρας (αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 25 g)
400-500 ml Νερό

Παρασκευή:

Ρίξτε το αλεύρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπολ. Στο κέντρο, σχηματίστε μια κοιλότητα και βάλτε: το βουτυρο σε μικρά κομμάτια.
Ξεχωριστά σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά μπύρας και το μέλι σε 400 γρ νερό. (μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο νερό, ανάλογα με το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείται, αν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο)

Ρίχνουμε το υγρό στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Μετά από λίγα λεπτά, προσθέστε το αλάτι και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη, μέχρι να έχετε μια απαλή και στεγνή ζύμη.
Στο τέλος, μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα δοχείο αλειμμένο με λάδι και αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Αφού φουσκώσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για να ετοιμάσετε: πίτσες, καλτζόνε, Πιροσκι, τυροπιτακια κουρου κ.α

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣυκωτάκια της γης…Ενας απιθανος μεζες
Επόμενο άρθροΓλυκό φράουλα