Μηλοπιτάκια στο τηγάνι με ζάχαρη και κανέλα

Υλικά:

1 μέτριο αυγό,
250 γραμμάρια αλεύρι,
1 μεγάλο τριμμένο μήλο,
2 κουταλιές της σούπας λάδι,
2 κουταλιές της σούπας γάλα,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
4 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και αλάτι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγό, βανίλια, ζάχαρη, λάδι, γαλα , αλάτι και χτυπάμε μ ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μύλο στο χοντρό και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το υγεό μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και το μπεικιν και ζυμώνουμε για 10 λεπτά και σκεπάζουμε και αφήνουνε την ζύμη 30 λεπτα να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε το παγκο μετα ριχνουμε την ζυμη και την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια και με αλευρακι φτιαχνουμε τα μπαλακια ζύμης.

Παίρνουμε ένα τα ανοίγουμε με τον πλαστη περιπου 15 εκ διαμετρο και με το εργαλείο κοπής πιτσας το χωριζουμε σε 6 τριγωνα (τινάζουμε λίγο το αλευρι απο πάνω να μην καει).

Βάζουμε μπολικο λάδι στο τηγανι να ζεσταθεί και ξεκινάμε το τηγάνισμα μέχρι να παρουν ένα χρυσό χρώμα.
Τα βγαζουμε σε χαρτι κουζίνας και μετα τα παιρναμε μέσα απο την ζαχαρη και κανέλα που εχουμε αναμείξη σε ένα πιάτο

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΔροσερή σαλάτα με αβοκάντο
Επόμενο άρθροΤριφτή Γιαουρτόπιτα…οπως την φτιάχναμε στο νησί