Κοτόπουλο με ελιές και ρύζι σοτέ

Υλικά

1 κοτόπουλο σε κομμάτια
⅓ κούπας λάδι
3 σκελίδες σκόρδο σε δοντάκια
⅓ κούπας λευκό κρασί
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
150γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
Αλάτι πιπέρι
Για το ρύζι
250γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ (ίσως και παραπάνω) λίτρο ζωμό λαχανικών
Λάδι, αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο ώσπου να μαραθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κότας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ώσπου να ροδίσουν ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μισό κρασί και αφήνουμε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το υπόλοιπο κρασί, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 15-20 λεπτά ακόμη, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. Για το ρύζι: Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό ελάχιστα. Προσθέτουμε το ζωμό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει ώσπου να τραβήξει όλα τα υγρά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗHara Dimitriadou
Προηγούμενο άρθροΣάμαλι Πολίτικο…μια απλή και ωραία συνταγη
Επόμενο άρθροΜπατζίνα