Κανταΐφι με κρέμα και καρύδια

Υλικά

1 λίτρο γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας Κορν φλαουρ
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
75 γρ. Βούτυρο
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
για την βάση
1,5 συσκευασίες σαβαγιαρ

για απο πάνω
1-2 φλιτζάνια ψημενο κανταιφι
καρυδιά

Εκτέλεση

Πρώτα προσθέτω το κορν φλαου, αλεύρι, ζάχαρη σε ένα λίτρο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα μαζί.
Το βάζω στην φωτιά και το αφήνω να πήξει, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει.
Μην σταματήσετε να αναμιγνύετε μέχρι να πάρετε μια απαλή κρέμα χωρίς σβόλους
Θα αρχίσει να σκουραίνει όμορφα αφού βράσει
Βράζουμε άλλα 1-2 λεπτά, έτσι ώστε να γίνει κρεμώδης.

Βγάζω την κρεμα από τη φωτιά και προσθέστε αμέσως 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
και ανακατευω να λιώσει και να ενσωματωθεί
Βυθίζουμε τα σαβαγιαρ στο γάλα και τα βάζουμε στο πυρεξ και στρώνουμε όλη την βάση.


Μπορείτε να το φτιάξετε σε τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρεξ δεν έχει σημασία
Αδειάζουμε την μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιαρ κα την στρώνουμε


Από πάνω στρώνουμε τριμμένο ψημένο κανταΐφι και καρύδια

και το βαζω στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Είναι Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρέμα με μία ιδιαίτερη καραμέλα
Επόμενο άρθροΜπισκότα Βανίλιας…συνταγή βήμα βήμα