Μια διαφορετική συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο. Αντί πατατούλες βάζετε λαχανικά για μια πιο υγιεινή επιλογή. Άλλωστε, το πιάτο είναι χαμηλό σε θερμίδες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή αν βρείτε 4 κομμάτια μπούτι με το μηρό
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο (και επιπλέον 5-6 κλωναράκια για γαρνίρισμα),
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • 1 φλ. άσπρο κρασί
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΒΗΜΑΤΑ

  • Βήμα 1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Ακολούθως, βάζετε τις πιπεριές (κόκκινες και κίτρινες) και τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε από πάνω το κοτόπουλο (η πέτσα να είναι προς τα κάτω).
  • Βήμα 2 Διαλύετε το ζωμό και τον ντοματοπελτέ στο νερό και το ρίχνετε πάνω από το φαγητό. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρασί και τέλος ραντίζετε το φαγητό με ελαιόλαδο. Βάζετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο πάνω από το κοτόπουλο και το δεντρολίβανο.
  • Βήμα 3 Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά. Ύστερα, γυρίζετε προσεκτικά το κοτόπουλο, ξεσκεπάζετε το σκεύος και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.
Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα μουστάρδας | Κοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό

ΠΗΓΗ: Roula Karipis

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολο γλυκό σε λιγότερο από 5 λεπτά και λίγα συστατικά
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!