Kέικ Σοκολάτας

Συστατικά:

4 αυγά
Ζάχαρη 180 g
Νερό 100 ml
Αλεύρι 130 γρ
Μπεικιν παουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Κακάο 2-3 κουταλιές της σούπας

Κρέμα:
2 αυγα
Ζάχαρη 60 g
Ζαχαρούχο γάλα 0,5 φλιτζάνι
βανίλια
Αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας
Γάλα 250 ml
Βούτυρο 250 g

Για εμποτισμό:
Γάλα 200 ml
Ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας

Γλασσο:
Κακάο 3 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
Γιαούρτι 3-5 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο 50 g

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα 4 αυγά σε κρόκους και ασπράδια
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα και μετα προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε
Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης
Προσθέστε μέσα στο μπολ 100 ml νερού και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός
Εισαγάγετε σταδιακά το μείγμα του  κρόκο του αυγού στην μαρέγκα και ανακατεύετε
Κοσκινιζετε μέσα και το αλεύρι 130 γρ. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν και κακάο 2-3 κουταλιές της σούπας και ανακατεύουμε

Στρώστε την φόρμα σας με χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μείγμα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε 2 αυγά.
Προσθέτουμε την Ζάχαρη 60 γρ και χτυπάμε. Ρίχνουμε 100 ml ζαχαρούχο, βανίλια και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το Αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας και προστίθεται σταδιακά 250 ml γάλακτος και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη και αφήστε να κρυώσει
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα μεσα σε ένα μπολ με το βούτυρο και χτυπάμε με μιξερ χειρός και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη

Για τον Εμποτισμός του κέικ.
Αναμιγνύουμε 100 ml ζεστό γάλα 1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη και 30 ml κονιάκ

Για το γλασσο
Βάζουμε Κακάο 3 κουταλιές της σούπας σε ένα κατσαρολάκι, ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας, και γιαούρτι 3-5 κουταλιές της σούπας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 50 g βούτυρο και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά να λιωσουν και να γίνει μια σοκολάτα και αφήστε να κρυώσει

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο αφαιρούμε το τσέρκι και το κόβουμε εγκάρσια σε δυο μέρη.
Ξαναβάζουμε το μισο κεικ πάλι στο τσερκι και το εμποτίζουμε με το μείγμα εμποτισμού.
Στρώνουμε την κρέμα απο πάνω βάζουμε το άλλο μισο κεικ.
Απλώνουμε το γλασσο και το στρώνουμε πάνω και γυρω γυρω

Βαλτε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετα κόψτε και σερβίρετε

Είναι Απίστευτο

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΓλυκάκι με καρύδια – τέλεια γεύση, όμορφη εμφάνιση!