Συστατικά
Ένα ταψάκι τάρτας 20 – 22 εκ και αντίστοιχη ζύμη τάρτας αγορασμένη ή σπιτική*
Συστατικά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1/8 κγ αλάτι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένο
2 φλιτζάνια μήλα σε κύβους
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα (ή χρησιμοποιήσετε γιαούρτι πλήρες)

Επικάλυψη τούρτας
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κούπας κρύο βούτυρο σε κύβους
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα πεκάν (ή καρύδια)

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς
Τοποθετήστε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Προσθέτουμε την ξινή κρέμα, το αυγό και τη βανίλια στο μείγμα αλευριού, χτυπήστε μέχρι να μαλακώσουν.

 

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μήλα, ανακατέψτε τα για να τα ενσωματώσετε στη γέμιση.
Ρίξτε τη γέμιση μέσα στο ταψάκι της ζύμης κουρου* πίτας. (Εάν χρησιμοποιείτε μία έτοιμη βάση ακολουθήστε τις οδηγίες συσκευασίας για απόψυξη πριν την γεμίσετε).


Ψήστε σε 220 βαθμούς για 15 λεπτά, μειώστε τη θερμοκρασία σε 175 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.
Αφού η τούρτα ψηθεί για 30 λεπτά, αφαιρέστε το από το φούρνο και απλώστε ομοιόμορφα την επικάλυψη της τούρτας*.

Τοποθετήστε την πίτα πίσω στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά ή έως ότου η επικάλυψη πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα και τα μήλα είναι μαλακά. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει.

Μετά βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να κρυώσει πριν από το σερβίρισμα. 

Προετοιμάστε την επικάλυψη της τούρτας
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Κόψτε  και χτυπήστε το βούτυρο στο μείγμα με ένα μπλέντερ ζύμης μέχρι να έχετε χοντρούς σβόλους. Προσθέστε τα θρυμματισμένα πεκάν και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε καλά.
Σημείωση … Μπορείτε επίσης να τρίψετε το μείγμα μεταξύ των δακτύλων σας μέχρι να έχετε χοντρά ψίχουλα. Μερικές φορές αυτό λειτουργεί καλύτερα από τη χρήση ενός μπλέντερ ζύμης.

—————————————————————————-

Τρόποι Χρήσης

Ζύμη Κουρού

Ζύμη θριφτή και νόστιμη για τάρτες και πίτες

Ξετυλίξτε την Ζύμη πάνω στο πλαστικό φιλμ που είναι τυλιγμένη η ζύμη και αναποδογυρίστε την με το πλαστικό φιλμ στην βουτυρωμένη ταρτιέρα ή το ταψί σας. Στη συνέχεια πατήστε με τα χέρια σας από την πλευρά του φιλμ ώστε η ζύμη να πάρει την μορφή σκεύος σας, ξεκολλήστε το φιλμ απλά τραβώντας το και θα έχετε μεταφέρει την ζύμη χωρίας καν να λερώσετε τα χέρια σας. Αν απαιτεί κόψιμο μπορείτε να κάνετε την προεργασία πάνω στο πλαστικό φιλμ διατηρώντας τον πάγκο της κουζίνας σας καθαρό.

Βάση γλυκιάς τάρτας

Για να φτιάξετε Βάση γλυκιάς τάρτας:

Αλείφετε με βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και απλώνετε το ένα φύλλο ζύμης κουρού. Αλείφετε το φύλλο με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με 2-3 κουταλιές ζάχαρη.

Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο, που το τοποθετείτε σταυρωτά. Με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη που περισσεύει έξω από την ταρτιέρα και με τα δάχτυλά σας πιέζετε τη ζύμη στα τοιχώματα.

Προηγούμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα…
Επόμενο άρθροΡύζι σπυροτό με γαρίδες