Μοσχάρι κατσαρόλας με πατάτα και αρακά

Υλικά

για το ζωμό:
– 2 κρεμμύδια
– 2 καρότα
– 8 ντοματίνια
– 1 κοτσάνι σέλινο
– 1 κλωνάρι μαϊντανός
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

για το κρέας:
– 800 γρ μοσχαρίσιο πολτό σε κύβους
– 4 πατάτες
– 250 γρ φρέσκο ​​αρακά
– 1 καρότο
– 1 κρεμμύδι
– 1 κοτσάνι σέλινο
– 1 φύλλο δάφνης
– λευκό ξηρό κρασί
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας λευκό αλεύρι τύπου «00».
– άλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2lt νερό, προσθέτουμε δύο ξεφλουδισμένα και μισά κρεμμύδια, δύο καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
καρότα, οκτώ ντοματίνια κομμένα στη μέση, ένα κοτσάνι σέλινο και ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό, στο τέλος προσθέτουμε
μια πρέζα αλάτι, ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ραντίζουμε με μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και
αφήνουμε τον ζωμό λαχανικών να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου είκοσι λεπτά και τον κρατάμε ζεστό.
Ρίχνουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στον πάτο ενός τηγανιού και τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο
καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο σε χαμηλή φωτιά.

Στο μεταξύ, αλευρώνουμε 800 γραμμάρια μοσχαρίσιου κρεατος σε κύβους, τον ανακινούμε να φύγει το περιττό αλεύρι, το προσθέτουμε στο τηγάνι και το ροδίζουμε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές για περίπου δέκα λεπτά
σε δυνατή φωτιά. Αναποδογυρίζοντας το πολλές φορές με τη βοήθεια ενός ξύλινου κουταλιού. Μετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το ρίχνουμε μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε ήδη ετοιμάσει , σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι μισάνοιχτο και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου τρία τέταρτα της ώρας, προσέχοντας να μην στεγνώσουν οι χυμοί του μαγειρέματος και προσθέτουμε περισσότερο ζωμό όσο χρειάζεται.

Καθαρίζουμε τέσσερις μεσαίου μεγέθους πατάτες, τις ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό για να φύγουν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς, τις τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής, τις κόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
Μετά από αυτό το διάστημα, προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για περίπου είκοσι λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλο ένα τέταρτο της ώρας.
Μετά από λίγα λεπτά ρίξτε 1 πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ένα φύλλο δάφνης και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα, προσέχοντας να προσθέσετε μερικές ακόμα από το ζεστό ζωμό.
Μόλις μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες και η σάλτσα μαγειρικής είναι σχεδόν κρεμώδης, σερβίρουμε στο τραπέζι σερβίροντας το κρέας, με τις πατάτες, τον αρακά και λίγη από τη σάλτσα του.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα (Γνήσια Ιταλική Συνταγή)❤️❤️❤️.
Επόμενο άρθροΚαλαθάκια με βάση σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και μια απαλή κρέμα