Μοσχάρι Κοκκινιστό στην κατσαρόλα

Απολαύστε τρυφερό Μοσχάρι κοκκινιστό στην κατσαρόλα από την εύκολη συνταγή του Wyse Guide Recipes. Ένα τέλειο πιάτο παραδοσιακό μαμαμαδίστικο που πρέπει να μαγειρέψετε.

Συστατικά:

700 γρ κρεμμύδι
100 γρ μπέικον
Λάδι
1 κιλό μοσχάρι (κύβοι)
Αλάτι
Πιπέρι
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Κύμινο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
2/3 κουταλιά της σούπας καυτερή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
300 ml κόκκινο κρασί
300 ml νερό
3 φύλλα της δάφνης

Παρασκευή:

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Επίσης, κόβουμε το μπέικον σε μικρές λωρίδες.
2. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπέικον. Τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το μπέικον και μετά αφαιρούμε.

3. Προσθέτουμε το κρεας και το τσιγαριζουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το από την κατσαρόλα.
4. Προσθέστε το έτοιμο κρεμμύδι και σοταρετε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι, κύμινο, πάπρικα, καυτερή πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

5. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
6. Καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το κρέας να είναι μαλακό και τρυφερό.
7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της Wyse Guide Recipes

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με μοσχαράκι…μελωμένο και πεντανόστιμο
Επόμενο άρθροΑφράτα μουστοκούλουρα