Μοσχάρι λεμονάτο

Αυτή η ποσότητα είναι 8-10 άτομα επειδή έγινε για τραπέζι.
Μην ξεχασετε ότι Μοσχάρι λεμονάτο τρώγετε πάντα με φρέσκο ψωμάκι για τις απαραίτητες βουτιές στην αρωματική του σάλτσα.

Υλικα

3–3.6 κιλά μοσχάρι σε κομμάτια (χτένι)
4 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
χυμό από 2-4 λεμόνια (ανάλογα πόσο δυνατή θέλετε τη γεύση)
4 κ.γλ. ξερή ρίγανη
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπες λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικό)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κ.σουπ. φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε αυτό υπέροχο φαγητό μοσχαρίσιο κρέας με λεμόνι, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρέας σε δόσεις και το τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές. Μην προσθέτετε το κρέας όλο μαζί, γιατί έτσι η θερμοκρασία του λαδιού
θέλουμε θα παραμείνει υψηλή, θα τσιγαριστεί το κρέας και θα διατηρηθούν οι χυμοί του.
Όταν ψηθεί, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίστε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέστε το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και αρκετό ζεστό νερό για να καλύψει το κρέας.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για τουλάχιστον 1-1½ ώρα.

Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, ρύζι μπασμάτι και πατάτες τηγανιτές.

Να σας Σερβίρω!

Η Φωτο είναι της κας Γιόλας Παπαστάμου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συκώτι Μοσχαρίσιο

Το συκώτι έχει μια λεπτή γεύση, αν και αυτό εξαρτάται από την ηλικία του ζώου.
Όσο μικρότερο είναι το ζώο, τόσο πιο νόστιμο είναι το συκώτι. Το κύριο μυστικό του μαγειρέματος νόστιμου συκωτιού είναι ότι είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας, φρέσκο ​​προϊόν.
Ένα καλό συκώτι είναι ελαστικό, απαλό, υγρό, γυαλιστερό, χωρίς ξηρές κηλίδες και γρατσουνιές, με ευχάριστο και ελαφρώς γλυκό άρωμα.
Εάν αισθάνεστε μια ξινή μυρωδιά, δεν πρέπει να το αγοράσετε, γιατί δεν είναι πλέον φρέσκο, μπορείτε επίσης να το δείτε από το χρώμα του – όσο πιο μπαγιατικο είναι, τόσο πιο σκούρο είναι το συκώτι.
Οι θρόμβοι αίματος, τα αιμοφόρα αγγεία και οι πρασινωπές κηλίδες αποτελούν ένδειξη βλάβης στη χοληδόχο κύστη – σε αυτή την περίπτωση, το συκώτι θα είναι πολύ πικρό.
Το φρέσκο ​​μοσχαρίσιο συκώτι έχει το χρώμα υπερώριμου κερασιου – κόκκινο-καφέ, και αν τρυπηθεί ελαφρά με ένα μαχαίρι, θα εμφανιστεί κόκκινο αίμα.

Το γάλα κάνει θαύματα με το συκώτι -μετά το μούλιασμα αποκτά βελούδινη απαλότητα και τρυφερότητα.
Αν κοιτάξετε τις πηγές οποιασδήποτε βιταμίνης, τότε, πιθανότατα, όλες υπάρχουν στο συκώτι.
Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζωτικά μέταλλα: χαλκό, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Β12, Α, Ε, C.
Είναι σημαντικό να συμπεριληφθεί το συκώτι στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών (από μια ορισμένη ηλικία).

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο ή μοσχαρίσιο συκώτι
500 ml κρύο γάλα
5 μεσαία κρεμμυδια
3-4 κουταλιές λάδι
2-3 κουταλιές αλεύρι για το πανάρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια πρέζα φρέσκια ή ξερή ψιλοκομμένη μαντζουράνα ή ρίγανη

Εκτέλεση

Εάν το συκώτι είναι μονοκόμματο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη μεμβράνη από αυτο, να αφαιρέσετε τα μεγάλα αγγεία και να τα κόψετε σε φέτες 1 εκ.
Εάν τα κομμάτια είναι ήδη κομμένα, τότε ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε την επάνω μεμβράνη από αυτά .

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με κρύο γάλα για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το συκώτι από το γάλα, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το αλευρώνουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε το συκώτι μέχρι να ροδίσει,
πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια φωτιά, για 3-5 λεπτά. σε κάθε πλευρά.
Όταν τα κομμάτια του συκωτιού είναι ήδη τηγανισμένα από τη μια πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και αλατίζουμε τη τηγανισμένη πλευρά, πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα ή ρίγανη.
Βάλτε το έτοιμο συκώτι σε ένα πιάτο και διατηρήστε το ζεστό.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΡιγκατόνι στο φούρνο με κρέμα γάλακτος…οπως τα δοκίμασα σε εστιατόριο στην Ιταλία
Επόμενο άρθροΜελιτζανόπιτα με μορταδέλα, ντομάτα και μπόλικη μοτσαρέλα μμμ