Συστατικά

800g λαιμό φιλέτο αρνιού

2 μεσαία λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
μεγάλο χούφτα φρέσκο μαϊντανό με μαϊντανό
2 τσ φρέσκο θυμάρι (προαιρετικό)

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στο σήμα αερίου 2, 150 ° C.Το μόνο που κάνετε είναι να κόψετε το πλεόνασμα λίπους από το αρνί και να το κόψετε σε κοματάκια 2,5 εκατοστών. Τώρα κοψτε ένα φύλο λαδόκολας αρκετά μεγάλο ώστε να τα τυλίξετε και να τα τοποθετήσετε σε ένα ταψί. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κρέατος στο κέντρο του φύλλου. Στη συνέχεια, κοψτε 3 σκελίδες σκόρδο χρησιμοποιώντας την άκρη ενός κοφτερού μαχαίριου, κάντε τομές στο αρνί και εισάγετε τα κομμάτια του σκόρδου μέσα στις σχισμές, κατανέμοντάς τα όσο το δυνατόν ομοιόμορφα.

    Τώρα πάρτε το ξύσμα από τα λεμόνια και κρατήστε για αργότερα, πιέστε το χυμό ενός λεμονιού και ρίξτε το πάνω από το αρνί, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Αναδιπλώστε την λαδόκολα και τοποθετήστε το στο κέντρο του φούρνου και μαγειρέψτε για 3 ώρες. Πρίν το σερβίρισμα, ψιλοκόψτε το υπόλοιπο σκόρδο και το μαϊντανό σε ένα mini-chopper και ανακατέψτε το με το ξύσμα λεμονιού.

    Σερβίρετε το αρνί με τους υπέροχους χυμούς του και πασπαλίζουμε με το μίγμα του μαϊντανού.

    Σημείωση: Αυτό είναι εξαιρετικό όταν σερβίρεται με μια σαλάτα (κομμάτια αγγούρι,  ντομάτες, μαύρες ελιές, φέτες κόκκινου κρεμμυδιού και φρεσκαρισμένη φέτα με ελαιόλαδο, λεμόνι και σκόρδο) και Πατάτες με φρέσκο ​​κρεμμύδι, σκόρδο και δεντρολίβανο.

Προηγούμενο άρθροΛαδοκούλουρα με Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΠίτα κυκλαδίτικη με κολοκύθι, φέτα και άνηθο.