Bραστό Μοσχάρι με λαχανικά (Το γνωστό “Βραστό”)

Υλικά

4-5 μερίδες
1 kg μοσχάρι ποντίκι
4 κρεμμύδια τριμμένα
6 καρότα
10 κολοκυθάκια μικρά
4-5 πατάτες
2 κύβους βοδινό
Λίγο σέλινο
Ελαιόλαδο (Μέχρι να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας)
1 κ.γ. κουρκουμά
Αλάτι, πιπέρι
Ελάχιστο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας μας με άφθονο νερό. 
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νεράκι.
Το αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση ίσα ίσα κ το σουρώνουμε. Το ξανά ξεβγαζουμε κ το αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Ωστόσο βάζω όλα τα υλικά μου στην κατσαρόλα. Ξεκινάω με το λάδι, μετα το κρεμμύδι, τα καρότα,τα κολοκυθάκια,Το κρέας,τις πατάτες, το σέλινο, τους κύβους, κουρκουμα, αλάτι, πιπέρι κ το λίγο κόκκινο. *τις πατάτες βλέπετε τις εχω χοντροκομμένες γιατί τις βάζω από την αρχη γιατί μας αρέσει να είναι καλά βρασμένες. Δε λιώνουν. Τίποτα δε λιώνει.

Τα τσιγαριζω λίγο ολα μαζί κανα δεκάλεπτο ανακατεύοντας κ συγχρόνως εχω βάλει νερό στο βραστηρα να βράσει.
Μετά ρίχνω το βραστό νερό στη κατσαρόλα κ ανακατεύω.
Κλείνω την χύτρα κ την αφήνω μια ώρα. Στη φωτο μολις την άνοιξα μετά από μια ωρα όπως βλέπετε όλα ακέραια!
Τέλος, σερβίρω με φρέσκο λεμόνι. Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!!
Αυτό που ήθελα ακόμα να προσθέσω είναι πως δε βάζουμε πολύ σέλινο γιατί η σούπα θα βγει πράσινη. Την είχα πατήσει παλιά. Εμας επειδή μας αρέσει πολύ το σέλινο, βάζω σε ενα μικρο κατσαρολάκι να βράσει μόνο του κ έπειτα το προσθέτω στο πιάτο. Αν αγαπάτε κ εσείς το σέλινο κάντε το ίδιο 😉😉😉 Αυτό το tip το κάνω κ στη φασολάδα

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με κίτρινο Τυρί στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΜηροί κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο