Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες φούρνου

Υλικά (4 άτομα)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γρ μοσχαράκι για κατσαρόλα κομμένα σε κομματάκια (νουά, ποντίκι, χτένι)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερι σε φετούλες
1 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
1 φύλλο Δάφνης
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι Πιπέρι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη ή 200ml τριμμένη ντομάτα
Ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη
4-6 μέτρια καρότα κομμένα στα 4 κομμάτια

Διαδικασία

Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να κάνει κρούστα. Γυρίζουμε το κρέας μόνο όταν ξεκολλάει εύκολα απο την κατσαρόλα, τότε είναι έτοιμο.
Αφού κάνει κρούστα το κρέας απο όλες τις πλευρές το βγάζουμε και το κρατάμε σε πιάτο σκεπασμένο χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο.
Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα την υπόλοιπη κουταλιά λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε το σέλερι, το ξύσμα και το σκόρδο λιωμένο στο λεπτό μέρος του τρίφτη. Προσθέτουμε το κόλιανδρο την δάφνη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε τρίβοντας τον πάτο της κατσαρόλας ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ (1 λεπτό).
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο μέχρι το ύψος των υλικών. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μοσχαράκι και το μέλι ή την ζάχαρη.
Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το μοσχαράκι για 1 – 1μισι ώρα μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Τότε προσθέτουμε και τα καρότα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά για να πάρει γρήγορα ξανά βράση το φαγητό μας και στην συνέχεια χαμηλώνουμε και πάλι την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 – 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να χυλώσει το φαγητό.

Το σερβίρω με πατάτες φούρνου δείτε την συνταγή εδώ

Προηγούμενο άρθροΠιλάφι ρυζιού με λαχανικά και μανιτάρια. Πολύ νόστιμο
Επόμενο άρθροΤα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε φτιάξει…ακουλουθήστε την συνταγή ακριβώς