Πατάτες Φούρνου σαν τηγανιτές

YΛΙΚΑ

6 γραμμάρια αλάτι
5 γραμμάρια. μπέικιν πάουντερ
90 ml. φυτικό λάδι
3  σκελίδες σκόρδο
2 γραμμάρια δεντρολίβανο
2 γραμμάρια μαιντανό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το αλάτι, το μπέκιν  και τις πατάτες.
Το νερό πρέπει να σκεπάζει τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σ ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι  τις σκελίδες του σκόρδου λιωμένες και το δεντρολίβανο.Τα σoτάρουμε για 5 λεπτάκια.
Στη συνέχεια σουρώνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ ένα ταψί και απλώνουμε τις πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς πάνω κάτω για 20 λεπτά.
Μόλις ροδοκοκκινήσουν τις βγάζουμε απ το φούρνο τις βάζουμε σ ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και τον μαιντανό.
Είναι έτοιμες για σερβίρισμα!!!!
Γίνονται λουκούμι!!!!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!!!
Subrcribe for more recipe’s here
Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Μοσχάρι με ρύζι και αρακά
Επόμενο άρθροΤηγανιτά Κολοκυθάκια με τζατζίκι