ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
100 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια αμύγδαλα
100g φιστίκια αιγίνης
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κ.γ πορτοκαλί ξύσμα σε λουρίδες
1/8 κ.γ κανέλα
6 φύλλα κρουστας
50g βούτυρο, λειωμένο

Συρόπι πορτοκάλι
1 πορτοκαλί
125 ml (1/2 φλιτζάνι) μέλι
55 γραμμάρια (1/4 φλιτζάνι) ζάχαρη 

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα 180C / 160C. Σε ένα δίσκο ψυσίματος στρώστε ένα αντικολητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε τα καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια σε έναν μπλέντερ χειρός μέχρι να τα ψιλοκόψετε και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, τις λουρίδες από τον φοιό πορτοκαλιού και την κανέλα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε 1 φύλλο κρούστας σε καθαρή επιφάνεια εργασίας. Αλλέιψτε το με λίγο λειωμένο βούτυρο. Από πάνω βάλτε άλλο ένα φύλλο. Επαναλάβετε το ιδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα και το βούτυρο για να σχηματιστεί μια στοίβα. Με τη μικρότερη πλευρά προς το μέρος σας, απλώστε το μείγμα των καρπών ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας ένα 1 εκατοστό από τις άκρες. Προσεκτικά διπλώστε από τη πιο κοντινή πλευρά σε σας για να κλείσετε τη γέμιση.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το με την ραφή(το τέλος του ρολού) προς τα κάτω, στο δίσκο ψυσίματος. Αλλείψτε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσει και να γίνει τραγανό.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιήστε ένα τρυφτη για να ξύσετε τον φλοιό του πορτοκαλιού(Ξύσμα) μετά  στείψτε το πορτοκαλί. Τοποθετήστε το ξύσμα και το χυμό σε μια κατσαρόλλα με το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλύθει η ζάχαρη. Αυξήστε τη θερμότητα στο μέσο. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ή έως ότου το σιρόπι δέσει.
Βήμα 5
Ρίξτε πάνω στο φύλλο με την γέμιση το ζεστό σιρόπι και το κόβετε σε μερίδες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο γλυκό
Επόμενο άρθροΕάν τρώτε 3 χουρμαδες καθημερινά για 1 εβδομάδα αυτό είναι που συμβαίνει στο σώμα σας