Μπαμπάς χωρίς Ρούμι και Μαγιά

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη συνταγή: Χωρίς την ανάγκη για μαγιά ή ρούμι, η συνταγή είναι ιδανικά γρήγορη και απλή, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο ή εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.
  • Πιο υγιεινό: Η απουσία ρουμιού μειώνει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, καθιστώντας το γλυκό πιο κατάλληλο για παιδιά ή όσους αποφεύγουν το αλκοόλ.
  • Ιδανικό για αλλεργίες: Χωρίς γάλα, η συνταγή είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Πλούσια γεύση: Παρά την απουσία ρουμιού, η ζύμη παραμένει γευστική και αφράτη, ενώ το σιρόπι προσδίδει γλυκύτητα και υγρασία.
  • Ευέλικτες επιλογές: Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο σιρόπι για επιπλέον άρωμα, ή να γαρνίρετε με σαντιγί, φρούτα ή σοκολάτα.

Συνολικά:

Ο μπαμπάς χωρίς ρούμι και μαγιά αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό γλυκό. Ενώ η υφή και η γεύση μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη και απολαυστική επιλογή για όλους, ιδανικά για όσους έχουν αλλεργίες ή αποφεύγουν το αλκοόλ.

Βαθμολογία: 4/5

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του σιροπιού είναι σωστή πριν το ρίξετε στο γλυκό.
  • Αφήστε το γλυκό να σιροπιαστεί καλά για να γίνει ζουμερό.
  • Πειραματιστείτε με διαφορετικά αρώματα και γαρνιτούρες για να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό μπαμπά.

Υλικά

5 Αυγά Μεσαία
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
125 γρ αλεύρι Φαριναπ
10 γρ Μπεικιν παουντερ
Χυμό απο ένα Πορτοκάλι

Για το Σιρόπι
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
480 γρ Νερό
240 γρ Γάλα Αγελαδινό

Για Επικάλυψη
50 γρ Μαρμελάδα Βερίκοκο
300 γρ Σαντιγί
Φιστίκι Αιγινης Τριμμένα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικα να φτιάξουμε αυτό πανεύκολο κεικ ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν
Οταν το μείγμα μας έχει κρεμώδη μορφή σταματάμε το μίξερ αποσύρουμε τον κάδο ανακατεύουμε ελάχιστα με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα του κέικ 25 εκ

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά τσεκαρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό
Ετοιμος σήμερα στο μπαμπάς μας αφράτος το αφήνουμε λιγάκι στην άκρη και ετοιμάζουμε το σιρόπι για το σιρόπι
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού όσο βράζει το σιρόπι κάνουμε τρυπούλες με ένα ξυλάκι σε όλη την επιφάνεια του μπαμπά ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο σιρόπι
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι κλείνουμε το μάτι προσθέτουμε το γάλα και σιροπιάζουμε και τα δύο ζεστά αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε τον μπαμπά από τη φόρμα

Πάμε να διακοσμήσουμε αυτό το υπέροχο γλυκό. Εχω ζεστάνει σε ένα μπολάκι μία μικρή ποσότητα από μαρμελάδα βερίκοκο φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε της αρεσκείας σας και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του μπαμπά
Φυσικά έχω φτιάξει κρέμα σαντιγύ με κρέμα γάλακτος ή έτοιμη ότι επιθυμείτε για να γεμίσουμε τον μπαμπά

Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το γλυκό στη μέση αφαιρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το επάνω μέρος για να γεμίσουμε τον μπαμπά
Γεμίζουμε μία μεγάλη ποσότητα από την κρέμα σαντιγύ όλη την επιφάνεια του γλυκού
Αφού έχουμε και εμείς σε όλη την επιφάνεια με κρέμα σαντιγύ ξανά τοποθετούμε το κομμάτι που κόψαμε
Διακοσμούμε εξωτερικά του μπαμπά με τη σαντυγί που περιστρέφεται φυσικά ο καθένας μπορεί να το διακοσμήσει όπως επιθυμεί και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να παγώσει και να κόβεται πιο ωραία

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΟι πιο υγιεινοί και νόστιμοι Λουκουμάδες…δείτε το μυστικό τους
Επόμενο άρθροΧοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας