Μπιφτέκια σε σάλτσα μανιταριών με πουρέ και σπαράγγια

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 πατημένες σκελίδες σκόρδο
40 γρ τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1/2 κουταλια της σούπας μουσταρδα
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας άλλα μπαχαρικά

Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε:
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κουταλιά της σούπας Worcestershire
1/2 κσ μουσταρδα
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
Λίγο αλάτι και πιπέρι
500 ml ζωμό βοδινού (πωλείται εδώ σε βάζα των 500 ml)
Ανακατευουμε πολύ καλά.

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα βάλτε το κιμα. Kόβουμε στο multi το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε στο κιμά μας το κρεμμύδι και όλα τα άλλα υλικά
Ζυμώνουμε τον κιμά μας και πλάθουμε μεγάλα οβαλ μπιφτέκια.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές σε λίγο λάδι και αφαιρούμε.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε μέχρι να πήξει.
Τώρα επιστρέψτε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό, πουρέ πατάτας και ψημένα πράσινα σπαράγγια

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολό τυρόπιτας σε μπουκέτο
Επόμενο άρθροΗ παραδοσιακή τραβηχτή πίτα