Πιπεριές φλωρίνης με γραβιέρα και παστουρμά

Η Συνταγή είναι από το Cooking Routes

Συστατικά

4 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης
250 gr γραβιέρα κομμένη σε μεγάλα stick με πάχος 1 εκατοστό και μήκος 2 εκατοστά πιο λίγο απο το μήκος της κάθε πιπεριάς
8 φέτες παστουρμά
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
κίμινο τριμμένο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πιπεριές φλωρίνης με γραβιέρα και παστουρμά, ένας πολύ δυνατός μεζές για καλή παρέα!

1 Βήμα. Κόβουμε το πανω μέρος με το κοτσάνι απο την κάθε πιπεριά και το κρατάμε για καπάκι.
2 Βήμα. Καθαρίζουμε τις πιπεριές απο τα σπόρια και τις γεμίζουμε με 2 stick γραβιέρας και 2 φέτες παστουρμά (ενδιάμεσα βάζουμε κι ένα κουταλάκι του γλυκού ντομάτα τριμμένη).
3 Βήμα. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη ντομάτα.
4 Βήμα. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι μαύρο και κίμινο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για μισή ώρα περίπου.

Σημείωση
Μόλις ψηθούν τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τις σερβίρουμε κόβοντάς τες σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών και πασπαλίζοντάς τες με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

Η Συνταγή είναι από το Cooking Routes

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά φούρνου με κοτόπουλο και μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΈνα υπέροχο κέικ με σοκολάτα, με γεύση brownie