Μπούτια γαλοπούλας με λαχανικά

Υλικά:

2 μπούτια γαλοπουλας
μαύρο πιπέρι,
αλάτι,
πάπρικα
αλεύρι με λίγο αλάτι

1 χοντροκομμένο κρεμμύδι,
1 καρότο,
1 κόκκινη και πράσινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά,
3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
100 γρ μανιτάρια
1-2 πατάτες,
ξερή ρίγανη
κάρυ
λευκό κρασί

Εκτέλεση

Καθάρισα τα μπούτια, τα έκοψα κατά μήκος, τα καρύκευσα με αλεσμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι, πάπρικα. Τα βούτηξα στο αλεύρι με λίγο αλάτι, τα τίναξα από το αλεύρι και τα τηγάνισα σε ζεστό λάδι.
Σε ένα βαθύ ταψάκι με λάδι βάζω χοντροκομμένο κρεμμύδι, καρότο φετες, κόκκινη και πράσινη πιπεριά και μια καυτερή πιπεριά, σκόρδο. μανιτάρια, πατάτες, αλάτι, λάδι, ανακάτεψα καλά να αρωματίσουν τα λαχανικά παντού. Πασπαλίζω με ξερή ρίγανη και κάρυ. Τοποθέτησα τα μπουτια πάνω τους.
Έριξα περίπου 1 δάχτυλο νερό και λευκό κρασί! Σκέπασα το ταψί με αλουμινόχαρτο και το έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο και το έψησα στα 200 βαθμούς 40-45 ανάλογα το φούρνο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Βιολέτα Γκεργκίνοβα

Προηγούμενο άρθροΣφολιατίνια με κρέμα
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες…θα σας μείνουν αξέχαστοι