Μπριαμ

Υλικά

1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
4-5 μέτριες πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
8-10 φασολακια ( εγώ ξέχασα να βάλω σήμερα ).
1/2 κουτί τριμμένη ντομάτα
80-100 μλ.ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε της πατατες . Πλένουμε το κολοκύθι , την μελιτζάνα , της πιπεριές και κόβουμε τα λαχανικά και της πατατες στην μέση και μετά σε χοντρές ροδέλες 1 1/2 με 2 cm. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα πυρέξ , προσθέτουμε την ντομάτα , το αλάτι , το πιπέρι , το μαϊντανό και το λάδι . Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια 60 λεπτά . Μετά ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα λαχανικά μας και ψήνουμε για 35-40 λεπτά , και ανακατεύουμε τα λαχανικά μας για δυο φορές !
Σερβίρουμε με φέτα , ελιές και ψωμάκι
Έκανα και μπουτακια κότας με λίγες πατατες δυο φούρνο γι’ αυτούς που δεν τρώνε το μπριάμ

Η Συνταγή είναι της κας Maria Hatzikirkou 

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρότου μυρμηγκάτο
Επόμενο άρθροΝόστιμο κέικ με καλαμποκι