Συστατικά

8  – 9 μοσχαρίσια παιδάκια
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, χτυπημένο
χυμός 1 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
μανιτάρια πορτομπελο κομμένα σε λεπτές φέτες
ντοματίνια, κομμένα στην μέση 
πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
1. Στεγνώστε τα παιδάκια με χαρτί, αφαιρώντας εάν έχουν κάποιο υπερβολικό λίπος.
2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τρίψτε τα στο κρέας σε όλες τις πλευρές.


3. Μαρινάρετε τα μπριζολάκια σε ένα βαθύ πιάτο για μια ώρα μέχρι και όλο το βράδυ.
4. Προθερμάνετε ένα ταψί σε υψηλή φωτιά.

5. Αφού ζεσταθεί το ταψί προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
6. Τοποθετήστε τα μπριζολάκια στο ταψί και στη συνέχεια πιέστε τα για 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
7. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα και να ψηθούν καλά .


8. Προσθέστε τις ντομάτες και την υπόλοιπη μαρινάδα προς το τέλος που είναι έτοιμα να βγουν τα μπριζολάκια


9. Αφού γίνουν, μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε τους να ξεκουραστούν για 5 έως 10 λεπτά.
10. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, κομμένο πράσινο κρεμμυδάκι και ρίγανη

 

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Βουτύρου για τον καφέ
Επόμενο άρθροΦτιάξτε τα καλύτερα μελομακάρονα…κρατήστε την συνταγή