Μπριζόλες με σάλτσα κρασιού

Απαραίτητα προϊόντα:

4 τεμ. μπριζόλες από χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλα
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηρι λευκό κρασί
200 ml. κρέμα γάλακτος
40 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το πλένουμε και το ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
Οι μπριζόλες πλένονται, στεγνώνονται, αλατίζονται και πασπαλίζονται με λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Σε αυτό τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, περίπου 8 – 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Το περιττό λίπος από το τηγάνι πεταγετε και το μισό από το λευκό κρασί χύνεται σε αυτό.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί.

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και αρχίστε να ροδίζουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το υπόλοιπο λευκό κρασί και το αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί το κρασί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει – να γίνει σαν κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε στη σάλτσα τις μπριζόλες(μπορείτε να μην τις βάλετε και να γαρνιρετε μετα) και ανακατεύουμε.

Το πιάτο σερβίρεται ζεστό με πατάτες ή ρύζι.

Προηγούμενο άρθροΠίτα με λάχανο τουρσί (ξινολάχανο) στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΧοιρινό μπούτι σε σάλτσα μανιτάρια