Μπρόκολο με μπεσαμελ στο φούρνο

Απαραίτητα προϊόντα:

800 g μπρόκολο
250 gr τυρί μοτσαρέλα
150 γραμμάρια θρυμματισμένο τυρι φέτα
100 g τριμμένο κίτρινο τυρί + 80 g τριμμένη παρμεζάνα (μπορείτε να το παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε
μόνο κίτρινο τυρί)
αλάτι για γεύση
λάδι για να αλείψετε το ταψί

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:

50 γρ βούτυρο
50 αλεύρι
500 ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση:

Σιγοβράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που βράζει για λίγο (περίπου 2-3 ​​λεπτά).
Ξεπλύνετε αμέσως το μπρόκολο σε ένα σουρωτήρι και κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
Με αυτόν τον τρόπο το μπρόκολο παραμένει φρέσκο ​​και αναλλοίωτο.
Μεταφέρετε τα τριαντάφυλλα μπρόκολου σε ταψί αλειμμένο ελαφρά με λάδι.
Ξεκινήστε να φτιάχνετε μπεσαμέλ.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε μόνο για 2-3 λεπτά (όχι περισσότερο), ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το κρύο γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας ζωηρά με ένα σύρμα. Προσθέτω το γάλα σε τρεις δόσεις. Προσθέτω πρώτα το 1/3 του γάλακτος και ανακατεύω πολύ ζωηρά με σύρμα για να μην υπάρχουν σβώλοι.

Στη συνέχεια αραιώστε με το υπόλοιπο γάλα. Δουλεύω γρήγορα, στο 5ο επίπεδο της εστίας άν εχει 9
Εάν εξακολουθείτε να έχετε σβόλους σάλτσας, στραγγίστε τη πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Κρυώνουμε ελαφρώς τη σάλτσα και την απλώνουμε πάνω από το μπρόκολο.
Θρυμματίζουμε από πάνω φέτα, μοιράζουμε ομοιόμορφα τις φέτες της μοτσαρέλας, πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και
παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250 γρ. μέχρι να γίνει τραγανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαγική Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα
Επόμενο άρθροΤηγανητές Πατάτες με τυρί τσένταρ και μπέικον