ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C για να ψήσετε τα muffins. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτοντας και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε τη φέτα θρυμματισμένη, την κόκκινη πιπεριά, τα φρέσκα φύλλα ρίγανης.

Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, τα 2 αυγά και το ελαιόλαδο, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάτε με το σύρμα να ενωθούν. Στη συνέχεια, τα προσθέτετε στα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύετε το μείγμα με ένα μεταλλικό κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζετε το μίγμα στις βουτυρωμένες θήκες και ψήνετε για περίπου 20΄. Για να δείτε ότι ψήθηκαν, απλά πιέστε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά. Αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα. Αλλιώς, τα ψήνετε λίγο ακόμη.

Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα 10 λεπτά στις θήκες πριν τα ξεφορμάρετε.

Πολύ εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρά muffins

Δοκιμάστε την και δεν θα αγοράσετε ξανά έτοιμα!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα Σιθωνίας
Επόμενο άρθροΤραγανή, υπέροχη πρασόπιτα