Νηστίσιμα κρουασάν σοκολάτας

Αυτά τα νηστίσιμα κρουασάν σοκολάτας είναι μια αποκάλυψη! Αφράτα, γευστικά και με πλούσια γέμιση σοκολάτας, ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη: Είναι αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα, και λιώνει στο στόμα.
  • Η γέμιση: Πλούσια σε σοκολάτα, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκιά.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως ξηρούς καρπούς ή σταφίδες.

Συνολικά:

Αυτά τα νηστίσιμα κρουασάν σοκολάτας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό και απολαυστικό σνακ χωρίς τύψεις. Σίγουρα θα γίνουν αγαπημένα σας!

 

Συστατικά:

400 ml χλιαρό νερό
40 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 ml λάδι
Μια πρέζα αλάτι
800 γρ αλεύρι
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτουρα
1 άπαχη μαργαρίνη
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή:

Θρυμματίζουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, λίγο νερό, λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το χλιαρό νερό, το λάδι, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ισιωνουμε με τον πλαστη το ένα μέρος σε παραλληλόγραμο και από πάνω τρίβουμε τη μισή μαργαρίνη.

Στη συνέχεια τρίψτε τη μισή σοκολάτα. Τυλίγουμε την κρούστα σε ρολό, τυλίγουμε το ρολό σε σχήμα σαλιγκαριού και το αφήνουμε να σταθεί. Κάντε το ίδιο με το άλλο μέρος της ζυμης.
Στη συνέχεια ανοιγουμε με τον πλάστη το πρώτο μέρος της ζύμης σε ένα φυλο περιπου 25-30 εκ
Κόβουμε σε 16 τρίγωνα. Τυλίξτε κάθε τρίγωνο σαν κρουσανάκι (Απο το φαρδύ μερος προς την μυτη).
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
Επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο μέρος της δοκιμής. Ψήνετε τα κρουασάν στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠίτα Λαχανικών με τυρι…υγιεινό και φθηνό φαγητό
Επόμενο άρθροΚέικ Δίχρωμο…ένα πολύ νόστιμο και ελαφρώς διαφορετικό κέικ