Συστατικά

220 gr αμπελόφυλλα 1 βάζο, 
1 1/2 φλιτζάνια λευκό ρύζι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέσο κρεμμυδιού, σε κύβους
2 κουταλάκια κουκουνάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι                                                                  1/4 της κούπας κορινθιακή σταφίδα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο, ψιλοκομμένη μέντα
1/2 κουπα μαϊντανός φρέσκο, ψιλοκομμένος
3/4 κούπας νερό
Σάλτσα
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 

Οδηγίες
Κάντε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσετε.
Για να κάνετε τη σάλτσα: Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Σε ένα μπολ βάλτε το μαγειρεμένο ρύζι, σταφίδα, μέντα, μαϊντανό, και μπαχάρι. Ανακατέψτε καλά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα κουκουνάκια στο ελαιόλαδο έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή. Βγάλτε τα από την φωτιά και προσθέστε τα στο μείγμα ρυζιού. Ανακατέψτε καλά.
Ξεπλύνετε τα αμπελόφυλλα και στεγνώστε.
Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια μεγάλη σανίδα κοπής.
Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα ρυζιού κοντά στο κάτω μέρος του φύλλου.


Αναδιπλώστε το κάτω μέρος του φύλλου πάνω από το ρύζι και φέρτε τις πλευρές προς τα μέσα ακολουθώντας τον οδηγό 
Γυρίστε τα καλά για να σχηματίσετε ένα σχήμα πούρου.
Τοποθετήστε την ραφή προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα 
Ρίχνουμε μείγμα σάλτσας ελαιολάδου και νερό πάνω από τα ντολμαδάκια, και σκεπάζουμε από πάνω με ένα πιάτο.

Σκεπάστε και μαγειρέψτε χαμηλά για περίπου 50 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν στην κατσαράλα και μεταφέρετε σε μια πιατέλα και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

ethnicspoon.com

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών!
Επόμενο άρθροΜηλοπιτάκια του Καφέ…