Ντοματίνια, Σκόρδο ψιλοκομένο και Φέτα Ψητά στους 220 βαθμούς με Φρέσκο Πέστο και πάνω ένα Τηγανητό Αυγό. Συνοδεύετε με Φρυγανισμένο ψωμί με προζύμι.

Φρέσκια Σάλτσα Πεστο

Συστατικά

2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού, συσκευασμένα (μπορεί να αντικαστήσετε τα μισά φύλλα βασιλικού με baby σπανάκι)
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί Romano ή παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι (μπορεί και ψιλοκομμένα καρύδια)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή περισσότερο για γεύση
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή περισσότερο για γεύση

Μέθοδος

Τοποθετήστε τα φύλλα βασιλικού και το κουκουνάρι στο μπολ του μπεντερ και χτυπήστε τα πολλές φορές.
Προσθέστε το σκόρδο και το τυρί παρμεζάνα ή ρομάνο και χτυπήστε πολλές φορές περισσότερο.
Ξύστε τα πλαϊνά του μπλεντερ με μια λαστιχένια σπάτουλα.
Ενώ λειτουργεί το μπλεντερ, προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο σε μια σταθερή μικρή ροή. Αυτό θα το βοηθήσει να γαλακτωματοποιηθεί και θα βοηθήσει να μην διαχωριστεί το ελαιόλαδο.
Περιστασιακά, σταματήστε για να ξύσετε τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων.
Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα εστραγκον…αξίζει να το δοκιμάσετε μία φορά αυτή την σάλτσα
Επόμενο άρθροΠλούσια ομελέτα στο φούρνο