Νόστιμες κοτόπιτες με ζύμη Κούρου !!

Η Συνταγή είναι από την Mari Glasgow

Υλικά:
****************

▪︎για τη ζύμη Κουρού 🙁 για 15-20 μικρές πίτες κοτόπουλου)
3-1 / 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γιαούρτι, στραγγισμένο
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι ξύδι
2 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ

▪︎Για τη γέμιση: (για 30-40 πίτες κοτόπουλου)
Μέρος πρώτο
6 μηροί κοτόπουλου
1 φύλλο δάφνης
1 καρότο, κομένο σε κομμάκια
1 μικρό κρεμμύδι στα 4
1-2 μίσχοι σέλινου
Αλατοπίπερο

Μέρος δεύτερο 👇
3 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι πολύχρωμες πιπεριές, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
2 στρογγυλές κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
6 μηροί κοτόπουλου, βραστοί και χωρίς κόκαλα σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί θέλετε.
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή καπνιστή πάπρικα ή καυτή πάπρικα (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
Αλάτι για γεύση

Επάλειψη
1 αυγό για βούρτσισμα
Μερικοί σπόροι σουσαμιού, προαιρετικοί

Εκτέλεση
****************************

1-Σε μια κατσαρόλα προσθέστε τους μηρούς κοτόπουλου, το νερό, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το κρεμμύδι στα 4, το σέλινο και μεταφέρετέ το σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράστε για 30-40 λεπτά.
2- Στραγγίστε το κοτόπουλο και διατηρήστε το ζωμό χωρίς τα λαχανικά. Ο ζωμός πρέπει να είναι 1 φλιτζάνι.
Αν είναι περισσότερο τότε μπορείτε να αποθηκεύσετε για την επόμενη φορά στην καταψυξη.
Τρίψτε το κοτόπουλο και αφήστε το στην άκρη.
3-Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε υψηλή / μέτρια φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Κόψτε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόψτε τις πιπεριές και προσθέστε τις στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Σοτάρετε όλα μαζί για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το ζωμό και ανακατέψτε έως ότου το μείγμα πήξεί και έχει την υφή μιας παχιάς σάλτσας μπεσαμέλ.

4-Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το κοτόπουλο, το αυγό, το τυρί γραβιέρα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπέρι, πάπρικα, μουστάρδα, κάρυ αλάτι και ανακατέψτε καλά.

 

 

 

 

 

 

 

Η γέμιση ολοκληρώθηκε. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
5- Στο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Κάντε μια τρύπα στη μέση του αλευριού. Προσθέστε το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το αυγό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το μπεικιν και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά αλλά δεν χρειάζεται καλό ζύμωμα έως ότου η σχηματισμένη ζύμη να είναι λεία και ελαστική.
6- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα.
7- Κόψτε μικρά κομμάτια της ζύμης και φτιάξτε μικρές στρογγυλές πίτες. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας στη μέση γέμιση.


Διπλώστε απαλά και κλείστε με ένα πιρούνι. Κάντε το ίδιο έως ότου τελειώσετε όλη τη ζύμη. Τοποθετήστε τις πίτες στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βουρτσίστε με αυγό στην κορυφή και χρησιμοποιήστε σουσάμι αν θέλετε.
8- Ψήστε τις κοτόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε από το φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε !!

Να έχετε μία ωραία μέρα

✅ Follow on Facebook
Greek Style Food by Mari Glasgow
✅ Follow on Instagram @mari_glasgow
✅ Follow & Subscribe on YouTube channel

Προηγούμενο άρθροΜουσακάς Λαχανικών είναι το μεσημεριανό μας γεύμα σήμερα
Επόμενο άρθροΚοτόσουπα βελουτέ αυγολέμονο: Μια τροποποιημένη συνταγή