Κέικ

Νόστιμο, πλούσιο κέικ για τσάι. Χωρίς μίξερ, όλα ανακατεύτηκαν και μπήκαν στο φούρνο
Έτοιμο ένα απλό και συνάμα πολύ νόστιμο κέικ για τσάι.
Το κέικ παρασκευάζεται εύκολα και απλά, από προϊόντα που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα.
Βγαίνει μαλακό και αφράτο, προτείνω να το μαγειρέψετε!

Συστατικά

Αυγά – 3 τεμ.
Γάλα – 230 g (ml)
Φυτικό λάδι – 100 g (10 κουταλιές της σούπας)
Αλεύρι – 200 g (10 κουταλιές της σούπας χωρίς την κορυφή)
Άμυλο πατάτας – 50 g (5 κουταλιές της σούπας κοφτές)
Ζάχαρη – 200 g (10 κουταλιές της σούπας χωρίς την κορυφή)
Αλάτι – 1/3 κουταλάκι του γλυκού.
Μπέικιν πάουντερ για ζύμη – 12 g (2 κουταλάκια του γλυκού)

Εκτέλεση

Η ζύμη ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, οπότε μην ξεχάσετε να ανάψετε αμέσως τον φούρνο και να τον θερμάνετε στους 170 βαθμούς. Όλα τα προϊόντα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

1. Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το άμυλο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
2. Ρίξτε γάλα, φυτικό λάδι και αυγά στο στεγνό μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη δεν είναι πηχτή, ρέει εύκολα από τη σπάτουλα.
3. Ρίξτε τη ζύμη σε μια φόρμα αλειμμένη με φυτικό λάδι.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας που θα ψήσετε και τη θερμοκρασία στο φούρνο.

5. Ελέγχουμε την ετοιμότητα του κέικ με ένα ξύλινο ραβδί, το τρυπάμε αν βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα υγρής ζύμης, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
6. Το κρύο κέικ μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη για ομορφιά.

ΠΗΓΗ: Gulya Gladkih

Προηγούμενο άρθροΣπιτική μους σοκολάτας πολύ νόστιμη
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι Στιφάδο