Συνταγή αυγών και πατάτας

Συστατικά

2 πατάτες
3 αυγά
200 γρ τυρί (γραβιέρα – παρμεζανα – πεκορινο)
Αλάτι
πιπέρι
Βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες λεπτές (οχι υπερβολικά)
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι(σχεδόν ασπρίζει από το βουτυρο) και βάζουμε τις πατάτες με το τρόπο που βλέπετε. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σκεπάζουμε και
το αφήνουμε 20λεπτά.


Ανοίγουμε ρίχνουμε μισο ποτήρι νερό και σκεπάζουμε πάλι.
Ανοίγουμε το καπάκι ελέγχουμε εάν οι πατάτες είναι μαλακές και εάν το νερό έχει εξατμιστεί.
Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τις πατάτες και σκεπάζουμε μέχρι 
αν ψηθεί το αυγό.


Τρίβουμε το τυρί και πασπαλίζουμε από πάνω σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να λιωσει.

Βγάζουμε απο το τηγάνι και σερβίρουμε

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια γεμιστά με κοτόπουλο και ντομάτα…υπέροχα για παιδιά
Επόμενο άρθροΤουρτα Μήλου