Τα διάσημα δαχτυλίδια κρεμμυδιού

Υλικά

2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ή κίτρινα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλο αυγό, καλά κτυπημένο
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
λάδι, για το τηγάνισμα
αλάτι, για την γεύση

Ας τα φτιάξουμε

Καθαρίστε τα κρεμμύδια και αφαιρέστε το εξωτερικό στρώμα. Κόψτε το κρεμμύδι σε “παχιές φέτες”.
Ξεχωρίστε τις φέτες σε μεμονωμένους δακτυλίους και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξεχωριστό μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατέψτε μαζί αλεύρι, μπεικιν και αλάτι μέχρι να συνδυαστούν εντελώς. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα αλευριού, και στη συνέχεια πασπαλίζουμε πάνω από δαχτυλίδια κρεμμυδιού. Ανακατώστε για να τα καλύψετε ελαφρώς και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
Προσθέστε το χτυπημένο αυγό και το γάλα στο μπολ του αλατισμένου αλεύρου και στη συνέχεια χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε τη φρυγανιά σε ένα μεγάλο πιάτο. Βυθίστε κάθε δαχτυλίδι κρεμμυδιού στην ζύμη αλευριού, μέχρι να στάζει. Βυθίστε τα σε φρυγανιά, επικαλύψτε τα  εντελώς, στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε πιατέλα.
Προσθέστε λάδι σε μια φριτέζα ή μεγάλη κατσαρόλα αρκετά βαθιά για να καλύψετε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού και κατόπιν θερμαίνετε το λάδι στους 180 βαθμούς. Προσεκτικά τοποθετήστε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν ελαφρώς χρυσαφί σε κάθε πλευρά, περίπου 2-3 ​​λεπτά συνολικά.
Μεταφέρετε τα τραγανά δαχτυλίδια κρεμμυδιού σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να αποστραγγίσετε το υπερβολικό λάδι Πασπαλίστε με αλάτι στη συνέχεια σερβίρετε ενώ είναι ζεστά και τραγανά!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ψητά Λαχανικά
Επόμενο άρθροΠατάτες Ο’Γκραντεν με γογγύλια