Συστατικά
3 κουταλιές της σούπας. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 φρέσκια πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη
2 ψιλοκομμένα σκελίδες σκόρδου
16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι καλής ποιότητας ντομάτες κονκασέ
1 κουτ. ξύσμα λεμονιά
1 φλιτζάνι τριμμένη ελληνική φέτα
1/3 φλιτζάνι ούζο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε τα κρεμμύδια, το πιπέρι και το σκόρδο, αλλά μην γίνουν καφέ. Προσθέστε τη γαρίδα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό για να την χρωματίσετε ελαφρά.
Προσθέστε τις ντομάτες και τη φέτα και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το ούζο. Σιγοβράστε μέχρι να φύγει το αλκοόλ, 5 με 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
Γαρνίρετε με πιπέρι και λίγο κομμένο κολιανδρο και σερβίρετε.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΤι θα γίνει αν τρώτε τρεις χουρμάδες την ημέρα;
Επόμενο άρθροΑυγά Τηγανιτά με Σπανάκι…δοκιμάστε το