Ομελέτα με κολοκυθάκια 

Η Ομελέτα με κολοκυθάκια είναι ένα εύκολο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.
Φτιαχνετε με απλά και γνήσια υλικά όπως φρέσκα κολοκυθάκια, αυγά και λίγη παρμεζάνα.

Υλικά

6 φρέσκα αυγά
2 κολοκυθάκια
1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι για γεύση
λάδι για το τηγάνι
Δυοασμο για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (ήδη πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες) και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, το γάλα και την παρμεζάνα και τον δυόσμο ψιλοκομμένο (αν δεν έχουμε παρμεζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
φέτα τριμμένη).

Μόλις είναι έτοιμα τα κολοκυθάκια, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα προσθέτουμε στο χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε.
Ανοίξτε ξανά την φωτιά χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγανι που πρέπει να έχετε ήδη αλείψει με λάδι (για κάθε περίπτωση, καθαρίστε το και λαδώστε το
ξανά) και ρίξτε το μείγμα των αυγών.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε χωρίς βιασύνη και σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η ομελέτα
και να γίνουν πιο σκούρες οι άκρες.

Σε αυτό το σημείο γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια του καπακιού, την κρατάμε γερά και με ένα αποφασιστικό χτύπημα την γυρίζουμε στο τηγανι.
Το ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμο.

Η Συνταγή είναι της Ottavio Pastore Monica Felline

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό σε Ομελέτα

Υλικά

κρέας χοιρινό ή κοτόπουλου περίπου 700-800 γρ

ντομάτες – 3 τεμ.
πιπεριές – 3 – 4 τεμ.
κρεμμύδι – 4 – 5 κεφάλια, κρεμμύδια
λάδι – 3 – 4 κουταλιές της σούπας.
κόκκινο πιπέρι – 1 κουταλιά της σούπας.
μαύρο πιπέρι – 8-10 κόκκους
αλάτι για γεύση

Για τις Ομελέτες
αυγά – 8 τεμ.
λάδι – 3 – 4 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια (σαν γύρος), το τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει, το αφαιρούμε και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.
Ξαναβάζουμε το κρέας, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λάδι.
Τηγανίζουμε ομελέτες ανάλογα με τον αριθμό των μερίδων και τις διπλώνουμε σε φάκελο σαν φάκελο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡιζότο του Καλοκαιριού ❤️❤️❤️
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια χωρίς ζύμωμα