Συστατικά
425gr τυρί ricotta
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας – όχι σκόνη
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα 
1 μικρού μεγέθους σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα, ή 1/4 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
1/4 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
βούτυρο για το ταψί

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι και τοποθετήστε το στην άκρη.
Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ σε ΥΨΗΛΗ ταχύτητα και χτυπήστε μαζί το τυρί ricotta και Parmesan με τα αυγά, το σκόρδο, την ρίγανη και τις θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού για περίπου 1 λεπτό. Αδειάστε όλο το μείγμα στο ταψάκι,

τοποθετήστε το ταψάκι στο φούρνο και ψήστε για 25-35 λεπτά ή έως ότου φουσκωσει και ψηθεί σε όλη την επιφάνεια με μερικές πιο ξεροψημένες περιοχές. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 3-5 λεπτά πριν το σερβίρετε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί, ή κρακερς.

Απολαύστε το

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι Παραδοσιακό
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι