Ντομάτες με φέτα και μωβ βασιλικό

Το αγαπημένο μου snack 👌Κατάλληλο τόσο στο γιορτινό τραπέζι όσο και τις καθημερινές.
Το λατρεύω!!! Το κύριο πράγμα εδώ είναι η φέτε και ο βασιλικός, ότι πρέπει μωβ + το dressing – είναι φοβερό σας το πρωτείνω!!!

Υλικά:

250 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. ντοματίνια
100 ml. ελαιόλαδο
2-3 κουτ. βαλσάμικο ξύδι
1 κουτ ρίγανη ή καποιο μείγμα αποξηραμένων βοτάνων 
20-30 γρ. βασιλικός (μωβ!)
αλατι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα

Εκτέλεση

Κόβουμε το τυρί (σε πιάτα, κυβάκια, σύμφωνα με το γούστο σας), το απλώνουμε
Ενα πιατο πλυμένα και σκουπισμένα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση ή σε τέσσερα μέρη.
Βάλτε σε ένα μπολ.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, προσθέτουμε αλάτι, ριγανη, αλεσμένο μαύρο πιπέρι και πάπρικα.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την περιχύνουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Πλένουμε τον βασιλικό, τον στεγνώνουμε και μετά τον ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε λίγα φύλλα για διακόσμηση.
Τοποθετούμε τις ντομάτες πάνω στο τυρί και περιχύνουμε καλά το dressing. Μου αρέσει να έχω πολύ ντύσιμο.
Και μπορείτε να το προσαρμόσετε στα γούστα σας. Όσο περισσότερο μένει τόσο πιο νόστιμο το πιάτο γίνεται.

Καλή Απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της Світлана Юрченко

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρόνι Χοντρό με πέστο βασιλικού και αποξηραμένες ντομάτες

Μακαρόνι Χοντρό με πέστο βασιλικού και αποξηραμένες ντομάτες

Συστατικά

– 400γρ μακαρονια χοντρα
– 30γρ φύλλα φρέσκου βασιλικού
– 50γρ αποξηραμένες ντομάτες
– 20 γραμμάρια αλατισμένη κάπαρη
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 50 γραμμάρια καρύδια
– 10γρ κουκουνάρι
– 40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος

Πλύνετε καλά 30gr φύλλων φρέσκου βασιλικού κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τα καλά.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα φύλλα σε ένα γουδί και αρχίστε να τα χτυπάτε δυνατά, σταδιακά και σιγά-σιγά συνδυάζοντας 50γρ αποξηραμένες ντομάτες καλά στραγγισμένες, 20γρ αλατισμένη κάπαρη ήδη αφαλατωμένη, μια αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο με ένα μαχαίρι, 50γρ καρύδια ., 10γρ κουκουνάρι, 40γρ τριμμένη παρμεζάνα, ρίξτε 40γρ παρθένο ελαιόλαδο, δουλεύοντας το πέστο μέχρι να έχετε ένα μάλλον κοκκώδες μείγμα.

Σε αυτή τη διαδικασία είναι σκόπιμο να μην προσθέσετε αλάτι καθώς και οι αποξηραμένες ντομάτες και η κάπαρη διατηρούνται σε λάδι και αλάτι.
Εν τω μεταξύ, βράζετε 400 γραμμάρια μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, αραιώστε το πέστο με μια κουτάλα ζυμαρικών για να γίνει πιο κρεμώδες, στραγγίστε τα ζυμαρικά όσο είναι ακόμα ντεντέ, ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το έτοιμο πέστο, ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε τα πάντα καλά και σερβίρετε με, για γεύση, ένα πασπαλιστικό τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτα με κολοκυθάκια και Ταχίνι…Μόνο μια λέξη – πολυτέλεια!