Ενώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χάσετε βάρος και να μειώσετε την κατακράτηση υγρών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών όπως το να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε τακτικά, υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το σώμα σας. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι το τσάι μαϊντανού.

Η αύξηση του βάρους και η κατακράτηση υγρών συχνά συμβαδίζουν χέρι χέρι, διότι όταν κρατάτε υπερβολική ποσότητα νερού, το σώμα σας θα είναι βαρύτερο. Πολλά υπέρβαρα άτομα υποφέρουν επίσης από κατακράτηση υγρών κυρίως εξαιτίας της υπερβολικής ποσότητας ανθυγιεινών θερμίδων που συχνά περιέχουν υψηλότερες ποσότητες νατρίου που συμβάλλουν σημαντικά στην κατακράτηση νερού.

Τσάι μαϊντανού;
Ναι, μπορεί να ξύνετε το κεφάλι σας και να αναρωτιέστε μία γαρνιτούρα φαγητού όπως ο μαϊντανός μπορεί να βοηθήσει.

Αυτό το βότανο έχει βιταμίνες Α, Β (φυλλικό οξύ), C και K καθώς και τα μέταλλα όπως σίδηρο και κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και ένα φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικό) γνωστό ως quercetin. Ο μαϊντανό είναι επίσης φυσικό (και ήπιο) διουρητικό που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα υπερβολικά υγρά του σώματος με τρόπο που να μην καταστρέφει τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει.

Ο μαϊντανός έχει επίσης αποδειχθεί σε αρκετές ερευνητικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένου αυτού από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ότι ο μαϊντανός έχει μειώσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίματ σε διαβητικούς ασθενείς. Και όταν τα επίπεδα γλυκόζης είναι φυσιολογικά, βοηθάει στην μακροπρόθεσμη ισορροπία βάρους διατηρώντας το συκώτι υγιές και ικανό να κρατήσει το πεπτικό σύστημα ισχυρό.

Αλλά, τον μαϊντανό είναι δύσκολο να τον φάμε, γι ‘αυτό συχνά χρησιμοποιείται ως αρωματική γαρνιτούρα.

Λόγω της συχνά δυσάρεστης γευσης του μαϊντανού και του γεγονότος ότι τα οφέλη προέρχονται από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων, εκεί είναι όπου εισέρχεται το τσάι μαϊντανού.

Πώς λειτουργεί;
Ο τσάι μαϊντανού έχει διουρητικές ιδιότητες για να βοηθήσουν να αδειάσουμε το σώμα μας από κάποια περίσσεια υγρού. Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει τη διαδικασία απώλειας βάρους, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο. Ο μαϊντανός ως τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συμπλήρωμα ζωμού λαχανικών για να βοηθήσει την μειώσει των θερμίδων, ενώ παράλληλα παρέχει και όλες αυτές τις εκπληκτικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Μπορείτε επίσης να τον καταναλώνετε ως ποτό αντί για ζαχαρούχους χυμούς ή ποτά. Εάν το κάνετε, θα διαπιστώσετε ότι θα χάσετε πολλά υγρά που συσσωρεύετε με άλλους τρόπους στον οργανισμό σας.

Πώς να φτιάξετε τσάι από μαϊντανό
Θα χρειαστείτε 5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για 1 λίτρο νερού.

Ξεπλύνετε τα φρέσκα φύλλα μαϊντανού κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό. Σκουπίστε τα φύλλα χρησιμοποιώντας καθαρή χαρτοπετσέτα.

Βράζουμε το νερό, και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό μέσα στο νερό και τον αφήνουμε εκεί για 20 λεπτά. Όταν τελειώσετε, στραγγίξτε το, αφήνοντας μόνο το νερό να περασει σε μία κούπα. Εάν θέλετε να το γλυκάνετε λίγο το τσάι, προσθέστε λίγο μελί.

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής 
γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για 
ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση 
ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των 
πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. 
Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο βότανο για κοιλιακούς πόνους, αρθρίτιδα, διάρροια, πονόλαιμο & γρίπη
Επόμενο άρθροΠαγωτό με σιρόπι φράουλας και κανέλα