Συστατικά
250 g αλεύρι 
150 g μαργαρίνη 
100 g ζάχαρης 
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
3 κρόκους αυγού
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα, αν είναι απαραίτητο
Γέμιση:
3 ασπράδια αυγού
500 γραμμάρια τυρί cottage 
200 g ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας αλέύρι ή 2 κουταλίές της σούπας σιμιγδάλι

Οδηγίες
Ζύμη: Συνδυάστε όλα τα συστατικά, αναμιγνύοντάς τα μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθούν μαζί – έτσι ώστε  πιέζοντας την ζύμη στο κάτω μέρος ενός ταψιού να μπορεί να πάει μέχρι τις πλευρές. 
Γέμιση: Χτυπάτε ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί cottage με ζάχαρη, βανίλια και ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίξτε το μέσα στα χτυπημένα ασπράδια και ανακατέψτε το.

ΣΥΝΔΕΣΗ: Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και ανόιξτε την με ένα πλαστη σε δύο “φύλλα”. Βάλτε και απλώστε τη ζύμη στο κάτω μέρος ενός ταψιού 20-25 εκ και μέχρι τις πλευρές. Με ένα κουτάλι απλώστε την γέμιση του τυριού. Καλύψτε με το άλλο φύλλο.
Ψήνετε στα 190 C για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου η κρούστα είναι χρυσή.

Καλή Επιτυχία

https://www.kitchennostalgia.com/

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Γιαχνί με φέτα και ελιές
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι στην κατσαρόλα με μανιτάρια…για όλη την οικογένεια