ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Θα δώσει 5 Κοτοπιταράκια
Για τη ζύμη:
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι για γεύση
1/4 φλιτζανιού φυτικού ελαίου
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
Για τη γέμιση κοτόπουλου:
250 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα μαγειρεμένο με αλάτι και πιπερι τεμαχισμένα 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 πράσινα πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας
μια πρέζα ρίγανης
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
φύλλα κόλιανδρου
αλάτι για τη γεύση
2-3 κουταλιές λάδι

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Μπορείτε να ανοιξετε τη ζύμη και με τα χέρια σας. 
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε είδος γέμισης σε αυτό. Η γέμιση με κιμά θα είναι επίσης  καλή.
Μπορείτε να απλώσετε επίσης τυρί σε αυτό και στη συνέχεια ρίχνετε σιρόπι, ή μέλι και σερβίρετε.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:
Για να φτιάξετε τη ζύμη:
Σε ένα μπολ, προσθέστε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και λάδι και ανακατώστε καλά με τα δάχτυλά σας μέχρι το λάδι να ενσωματωθεί στο αλεύρι καλά.
Προσθέστε σταδιακά το ξινόγαλο και ανακατέψτε καλά με το κουτάλι. Εάν αισθάνεστε ότι η ζύμη είναι πολύ σκληρή, ρίξτε λίγες κσ περισσότερο ξινόγαλο. Ζυμώνετε καλά με το χέρι σας για περίπου 5 λεπτά.
Καλύψτε και αφήστε το για περίπου 2-3 ​​ώρες.
Γέμιση κοτόπουλο:
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το λάδι. Όταν κάψει, προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πράσινη πιπερίτσα.
Μόλις γίνει μαλακό, προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο σε αυτό. Ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε.
Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, σάλτσα σόγιας, ρίγανη και φύλλα κόλιανδρου. Ανακατέψτε καλά.
Για τη συναρμολόγηση
Κάνε πέντε μπάλες από τη ζύμη. Βάλτε λάδι σε κάθε μπάλα ζύμης.
Ανοίξτε κάθε μπάλα ζύμης πολύ λεπτή με την εφαρμογή λάδι στην κορυφή μετρητή. Δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι κατά την περιστροφή. Με λάδι θα είναι πιο εύκολο να το ανοίξετε πολύ λεπτή χωρίς να την σπάσετε. Θα πρέπει να είναι τόσο λεπτό όσο ένα λεπτό χαρτί. Δεν είχα χρησιμοποιήσει πλάστη, το άνοιξα με το χέρι μου.
Απλώστε τη γέμιση κοτόπουλου στην ανοιγμένη ζύμη. Διπλώστε τις τέσσερις πλευρές όπως φαίνεται στην εικόνα.


Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τοποθετήστε τα σε αυτό και τηγανίζετε σε μέτρια υψηλή –  θερμοκρασία μέχρι και οι δύο πλευρές να είναι τραγανές και μαγειρεμένες καλά.
Πιέστε τα κοτοπιταράκια καλά με μια σπάτουλα ενώ μαγειρεύετε έτσι ώστε να είναι λεπτή και τραγανή.

Savory&SweetFood

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντινοπολίτικα Εορταστικά μηλοπιτάκια
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα γλυκιά με βελούδινη κρέμα, σκέτη αποκάλυψη