Πίτες στο τηγάνι με κεφίρ

Αυτές οι πιτες είναι νόστιμες τόσο με αλμυρά πιάτα όσο και με γλυκά – μαρμελάδα ή μέλι.

Υλικά

0,5 λτ. κεφίρ 3,2%
1 κουτ.γλ σόδα
1 κουτ.γλ αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κρόκο
40 ml. φυτικό λάδι
700-750 γρ. αλεύρι
(ξηρά αρωματικά βότανα κατά βούληση)

Υλικά

☀️ Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σόδα, αλάτι, ζάχαρη. Ανακατεύουμε και
ρίξτε κεφίρ (λίγο ζεστό), λάδι και τον κρόκο αυγού. Μπορείτε να προσθέσετε και αρωματικά βότανα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και μόλις ομογενοποιηθουν τα υλικα στην ζύμη, την απλώνουμε
επιφάνεια εργασίας. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Ζυμώνουμε (η ζύμη είναι μαλακή και ελαφρώς κολλώδης στα χέρια). Η ζύμη πρέπει στο τέλος να είναι τρυφερή και μαλακή.

Πίτες στο τηγάνι με κεφίρ
Την χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη (335 γραμμάρια το καθένα)

☀️Σε μέτρια φωτιά (το βαζω 5 στα 9) ζεσταίνουμε το τηγάνι.
Φτιαχνουμε πίτες πάχους 1,5 εκ. και διάμετρο του ταψιού σας (έγω έχω ένα με διαμ. 21 εκ.).
Τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο ζεστό τηγάνι + λίγο φυτικό λάδι,

σκεπάζουμε με ένα καπάκι, και τηγανίζουμε να ψηθει από κάτω.

Και τότε αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο λάδι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τηγανίζουμε μέχρι να παρει χρυσοκιτρινο χρώμα. Τις βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα για να φλυγει το περιττό λαδι και ψήνετε με τον ίδιο τρόπο και τις υπολοιπες
Βάλτε τις ψημένες πιτες σε μια στοίβα, αλείψτε την καθε μια με βούτυρο. Σκεπάστε το με μια πετσέτα και αφήστε τους λίγο χρόνο να ξεκουραστούν.

Καλή όρεξη!

Світлана Юрченко

Προηγούμενο άρθροΚέικ βραστό σοκολατας πολυ αφράτο
Επόμενο άρθροΚέικ με τυρί και βερίκοκα….Δεν υπάρχει τέτοια λιχουδιά!