Δείτε Επίσης: Ψητές Ντομάτες με Αυγά…με ένα πρωτότυπο τρόπο | Πιπεριές κέρατο γεμιστές στο φούρνο!
Ψητές Πιπεριές στη σχάρα
Οταν οι φίλοι είναι σπιτι, η σχάρα παίρνει φωτιά και ψήνονται λαχταριστές λιχουδιές. Ανάμεσα σε αυτές, δεσπόζουν οι ψητές πιπεριές, ένα πιάτο απλό, εύκολο στην παρασκευή του, αλλά με πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Γιατί να επιλέξετε ψητές πιπεριές:
- Γεμάτες γεύση: Το ψήσιμο στη σχάρα χαρίζει στις πιπεριές ένα μοναδικό καπνιστό άρωμα, ενώ η γλυκιά τους γεύση γίνεται ακόμα πιο έντονη.
- Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά: Οι πιπεριές είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης A, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
- Υγιεινό πιάτο: Με ελάχιστα λιπαρά και θερμίδες, οι ψητές πιπεριές αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
- Πολύπλευρες: Μπορούν να καταναλωθούν ως ορεκτικό, σαλάτα, γαρνιτούρα ή ακόμα και ως κύριο πιάτο γεμιστές με διάφορα υλικά.
Πώς να ψήσετε τέλειες πιπεριές:
- Επιλέξτε τις κατάλληλες πιπεριές: Προτιμήστε πιπεριές Φλωρίνης ή πράσινες, σφιχτές και με λεία φλούδα.
- Προετοιμασία: Πλύνετε καλά τις πιπεριές και κόψτε τες στα δύο ή σε λωρίδες. Αφαιρέστε τα σπόρια και το κοτσάνι.
- Ψήσιμο: Ζεστάνετε καλά τη σχάρα και ψήστε τις πιπεριές για 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σερβίρισμα: Μπορείτε να τις σερβίρετε ζεστές ή κρύες, σκέτες ή με διάφορες σάλτσες, τυριά ή ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Οι ψητές πιπεριές είναι μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για κάθε γεύμα. Δοκιμάστε τες και απολαύστε τα οφέλη τους!
Συστατικά
Για την σάλτσα θα χρειαστείτε …
3⁄4 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλιές αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Για τις ψητές πιπεριές θα χρειαστείτε…
12 μακριές πράσινες πιπεριές (ονομάζονται επίσης «πιπεριές μπανάνας»)
Οδηγίες
Προετοιμασία των ψητών πιπεριών
Κόψτε λίγο τις κορυφές των μίσχων των πιπεριών (έτσι φαίνονται καλά όταν τις σερβίρετε)
Τοποθετήστε τις πιπεριές σε υψηλή φωτιά σε ψησταριά.
Ψήστε τις πιπεριές για 1-2 λεπτά
Γυρίστε τις πιπεριές και αφήστε τις για 1-2 λεπτά ακόμη
Οι καφετιές γραμμές θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις πιπεριές
Συνεχίστε να περιστρέφετε τις πιπεριές συχνά, ώστε να μην τις καίτε αλλά να ψήνονται.
Μόλις όλες οι πλευρές των πιπεριών ροδίσουν ομοιόμορφα με σχισμές περίπου 8-10 λεπτά βγάλτες σε ένα πιάτο και σκεπάστε
Για την Σάλτσα
Αναμίξετε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα ελαφρώς με ένα κουτάλι για να διασφαλίσετε ότι το αλάτι αναμιγνύεται ομοιόμορφα.
Σερβίροντας τις ψητές πιπεριές
Τοποθετήστε 5-6 πιπεριές, δίπλα-δίπλα, σε ένα μεγάλο, ρηχό μπολ σερβιρίσματος και ρίξτε το μισό από το μείγμα σάλτσας από πάνω
Τοποθετήστε τις υπόλοιπες πιπεριές από πάνω, πάλι δίπλα-δίπλα και ρίξτε το υπόλοιπη σάλτσα από πάνω από τις πιπεριές
Οι πιπεριές σχάρας είναι ένα υπέροχο συμπλήρωμα για κάθε γεύμα με κρέατα σχάρας. Τους προσθέτουμε προσθέτουν πραγματικά μια καταπληκτική υφή και γεύση γεμάτη με τη γλυκύτητα των πιπεριών και του σκόρδου, της ρίγανης και του λαδιού.
Απολαύστε!