Πίτες Σφολιάτας με σάλτσα κοτόπουλου

Υλικά:

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κλαδάκι φρέσκο ​​θυμάρι, αφαιρούνται τα φύλλα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο, αφαιρούνται τα φύλλα
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή νερό
2 στήθη κοτόπουλου
1 φλιτζάνι γάλα
1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους και βρασμένα (όχι πολύ καλα)
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, ξεπαγωμένα
4 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το
βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το
αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και τα βότανα και μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε. Μειώστε σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το
κοτόπουλο, στη συνέχεια σιγοβράστε έως ότου πήξει ελαφρώς και το κοτόπουλο μαγειρευτεί,
περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο, προσθέστε το γάλα και στη συνέχεια μαγειρέψτε
για άλλα 4 λεπτά. Κάνουμε το κοτόπουλο ίνες. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και χωρίστε
τη σάλτσα στην μέση. Στο μισό προσθέστε τις πατάτες, τα μπιζέλια και το τεμαχισμένο
κοτόπουλο. Καρυκεύστε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε, και στη συνέχεια
τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Αφήστε το υπόλοιπο μισό στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.
Κόψτε τους κύκλους 6 εκ από ένα φύλλο σφολιάτας και τοποθετήστε μια κουταλιά του
της σάλτσας. Καλύψτε με έναν δεύτερο κύκλο ζύμης και πιέστε τις άκρες μαζί με ένα
πιρούνι για να ασφαλίσετε.
Επαναλάβετε έως ότου εξαντληθεί όλη η ζύμη και η γέμιση.
Βουρτσίστε τις πίτες με με αυγό, πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και αλάτι και
τοποθετούμε στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ξεφλουδίσουν και να ροδίσουν.
Σερβίρετε αμέσως με σοταρισμένα χόρτα και την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ Βρώμης….πολύ νόστιμο και υγιεινό
Επόμενο άρθροΕνα υπέροχο και εύκολο ψωμί κουλούρα