Πίτες Σύμης με τυρί και άνηθο

Συστατικά

500 γρ αλεύρι
350 ml ζεστό νερό
25 γρ μαγιά φρέσκια
1 κουταλάκι αλάτι
200 γρ Ρεγγατο, γραβιέρα,φέτα στο χοντρο τριμμενα ανακατεμένα
άνηθο
λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά
Προσθέτουμε αλάτι και αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και μαλακή ζύμη, αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Στο τραπέζι εργασίας που έχουμε αλείψει με λάδι, μοιράζουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια, κάθε μπάλα αλείφουμε με λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης και το απλώνουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμο, στη μία πλευρά της ζύμης βάζουμε το τυρί ανακατεμένο με άνηθο, και σκεπάζουμε με το άλλο μέρος της ζύμης, οι άκρες πιέζονται καλά για να μην πέσει η γέμιση. Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 2 λεπτά και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Γρηγορη πίτα με ετοιμο φύλλο κρούστας
Επόμενο άρθροΤηγανητά ζυμαράκια της γιαγιάς: Γεύση παιδικής ηλικίας