Εκπληκτική πίτσα με σάλτσα λαχανικών

 

ΥΛΙΚΑ :
½ δόση για ζύμη πίτσας ή έτοιμη βάση πίτσας
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 μανιτάρια, ψιλοκομμένα
λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. χυμό ντομάτας
2 πατάτες μικρές, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
250 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
1 κουταλάκι βαλσάμικο ξύδι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάλτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και πολτοποιήστε.
Τοποθετήστε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Προσθέστε τα πολτοποιημένα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να είναι απαλά και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέστε τη πατάτα, τη ντομάτα, το αλάτι και τη ζάχαρη στο τηγάνι. Σιγοβράζετε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά περίπου ένα τέταρτο και να γίνει παχιά.
Προσθέστε το ξύδι βαλσάμικο και σιγοβράστε για άλλα πέντε λεπτά.
Ανοίγετε το φύλλο της ζύμης σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο. Απλώστε την σάλτσα λαχανικών και στη συνέχεια προσθέστε τις φέτες μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές ροδέλες.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 – 20 λεπτά στην τελευταία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Διακοσμήστε με φύλλα βασιλικού.
Σημείωση : Μπορείτε να μαγειρέψετε τα λαχανικά ολόκληρα και μετά να τα πολτοποιήσετε στο multi ή με το ραβδομπλέντερ.

ΠΗΓΗ: kidspot.com.au

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ σοκολάτας 5 υλικών
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο Σιμιγδαλένιο Γλυκό