Το διάσημο “παγωτό σοκολάτας” είναι χωρίς αυγά, πλούσιο και έχει την πιο εκπληκτική γεύση σοκολάτας!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

 1 πληρες γάλα, χωρισμένο
 1 κουταλιά της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού νισεστε
 2γρ. Γλυκόπικρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
 1¼ κουπας κρέμα γαλακτος
 1 κουπα γάλα επαπορε
 ⅔ της κούπας Ζάχαρη
  ⅓ κούπας άγλυκο κακάο
 ¼ κουταλάκι αλάτι

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας γάλακτος με το νισεστε μέχρι να ενωθούν. Αφήνω στην άκρη.
Τοποθετήστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ.
Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό.
Συνδυάστε το υπόλοιπο γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορε, και τη ζάχαρη σε μια
κατσαρόλα. Τοποθετήστε σε μέτρια-υψηλή φωτιά και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τη σκόνη κακάου, χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί και συνεχίστε να βράζετε για άλλα 4 λεπτά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπήστε σταδιακά το χυλό νισεστε.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα πίσω σε μέτρια-υψηλή φωτιά και ξαναβράστε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου ελαφρώς πήξει, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Χτυπάμε σταδιακά το ζεστό μείγμα γάλακτος μέσα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Προσθέστε το αλάτι και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ενσωματωθεί. Βάλτε το μπολ μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε το, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα παγωτού στο παγωμένο δοχείο της συσκευής παγωτού και καταψύξτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάλτε το παγωτό σε ένα μπολ και καταψύξτε έως ότου σφίξει, τουλάχιστον 4 ώρες.

Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή βάλτε το μείγμα στην καταψυξη να σφίξει μετα βγάλτε το χτυπηστε με το μίξερ και ξαναβαλτε το στην καταψυξη. Επαναλαβε το 2 φορές για να φύγουν οι κρύσταλλοι.

ΠΗΓΗ: www.browneyedbaker.com

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείο με φρούτα αφράτο και καλοκαιρινό
Επόμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα – σουφλέ με φέτα και ανθότυρο