Παγωτό παρφέ βανίλια

Συστατικά

250 γρ φυτική σαντιγί
135 γρ ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
180 ml γάλα εβαπορέ
1 ΚΣ άχνη ζάχαρη
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Διακόσμηση

Μαρμελάδα Μύρτιλο ή ότι σιρόπι έχετε

Οδηγίες

Παστερίωση Ασπραδια

Βάζω σε μπεν μαρί τα ασπράδια με το αλάτι και την άχνη. Χτυπάω σε χαμηλή ένταση διαρκώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται πιο πυκνό και να φτάσει τους 61*C (δες ΕΔΩ αναλυτικά πως παστεριώνουμε τα αυγά).
Βγάζω το μπολ από το μπεν μαρί συνεχίζοντας το ανακατεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα και η μαρέγκα είναι έτοιμη.

Παστερίωση Κρόκων
Όμοια βάζω σε μπεν μαρί και τους κρόκους μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, σε μέτρια-χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πιο λείο το μείγμα και να φτάσει τους 63*C.
Τότε το βγάζω από το μπεν μαρί και το ανακατεύω να κρυώσει

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη φυτική σαντιγί να μαλακώσει. Προσθέτω σταδιακά το γάλα εβαπορέ και αφού ενσωματωθεί στο μείγμα συνεχίζω ρίχνοντας το μείγμα με τους κρόκους.
Βάζω το εκχύλισμα βανίλιας και έπειτα ενσωματώνω σε δόσεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ
Ρίχνω το μείγμα στο σκεύος που θα το αποθηκεύσω, ισιώνω την επιφάνεια του και αν το σκεύος δεν έχει καπάκι σκεπάζω με μεμβράνη.
Το βάζω στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρω για να μαλακώσει και το διακοσμώ με μαρμελάδα μύρτιλλο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Προηγούμενο άρθροΧταποδάκι με Ρύζι με κόκκινο κρασί.
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με κολοκυθάκια μαμαδίστικο